Avondfotografie.nl Fotoweek

5 uitdagende thuis-opdrachten

Wil je je fotografie verbeteren, heb je tijd teveel of wil je simpelweg wat leuke afleiding van het dagelijkse leven? Doe dan mee met de Avondfotografie.nl Fotoweek!

MELD JE GRATIS AAN

Wat is de Fotoweek?

Gedurende 5 dagen ontvang je elke dag een nieuwe opdracht. Het doel van de Fotoweek is om lekker aan de slag te gaan met fotografie, nieuwe technieken te ontdekken en om bovenal plezier te hebben.

Je kunt het doen simpelweg omdat je fotografie leuk vindt. Ik probeer de opdrachten zo te maken dat je ook de kans hebt om nieuwe technieken te leren. Zo investeer je in jezelf en in je ontwikkeling als fotograaf. Genoeg redenen om mee te doen!

Je kunt dit alleen doen, maar het is natuurlijk ook leuk om dit samen met iemand te doen. Schrijf je samen in met vrienden, familie of de leden van de fotoclub en ontvang tegelijkertijd de opdrachten. Zo kan je lekker sparren en door elkaar geïnspireerd worden.

Wat doe ik met mijn foto’s?

Je kunt je foto’s met anderen delen. Je kunt lid worden van onze facebookgroep en jouw foto’s daarin plaatsen. Je kunt ook jouw foto’s op Instagram delen. Als je de foto’s deelt, gebruik dan de hashtags #avondfotoweek en #avondfotografienl om gezien te worden. Door je foto’s te delen kan je elkaar inspireren en elkaar om tips of feedback vragen.

Wat doe je als je geen sociale media hebt? Dan kan je de foto-opdrachten gebruiken om alsnog actief bezig te zijn of om je fotografie te ontwikkelen. Natuurlijk kan je de foto’s onderling delen met familie of vrienden of met je fotoclub.

Meedoen is gratis!

Meedoen is helemaal gratis en vrijblijvend. Wil je ook meedoen? Schrijf je dan in door op onderstaande button te klikken.

Meld je gratis aan

FAQ

Wanneer vindt de Fotoweek plaats?

De Fotoweek vindt plaats van woensdag 10 november t/m zondag 14 november 2021.

Welk niveau moet ik hebben?

Camera of smartphone, amateur of professional, het maakt niet uit! Iedereen mag met de Fotoweek meedoen en gebruiken wat hij of zij zelf wil. Één van de redenen om mee te doen met de Fotoweek is om jezelf te ontwikkelen als fotograaf.

Wat doe ik met mijn foto's?

Wil je je foto’s delen en tips/feedback ontvangen? Word lid van onze facebookgroep of deel jouw foto’s op Instagram en Facebook met beide hashtags #avondfotoweek en #avondfotografienl.

Welke hashtag kan ik gebruiken?

Als je je foto’s op sociale media deelt, gebruik dan de hashtags #avondfotoweek en #avondfotografienlOp deze manier kunnen ik en anderen zien welke foto’s er gemaakt zijn tijdens de Fotoweek.

Wat als ik geen social media heb?

Dan kan je de foto-opdrachten gebruiken om alsnog actief bezig te zijn of om je fotografie te ontwikkelen. Natuurlijk kan je de foto’s onderling delen met familie of vrienden of wellicht in je fotoclub.

Wanneer ontvang ik de opdrachten?

Per dag ontvang je een nieuwe opdracht in je mail. Deze opdrachten worden ‘s ochtends rond een uur of 06:00u gestuurd. Soms heb je de mail meteen, soms is het een half uurtje of uurtje wachten, afhankelijk van je mailprogramma en provider.

Het is niet mogelijk om de opdrachten eerder te ontvangen of eerder in te zien. Elke opdracht blijft elke dag een verrassing.

Wat is het doel van de fotoweek?

Het doel van de Fotoweek is om lekker aan de slag te gaan met fotografie! Je kunt de opdrachten/oefeningen doen als je je verveelt, als je tijd over hebt of als je afleiding wilt tijdens de coronacrisis. Je kunt het doen simpelweg omdat je fotografie leuk vindt. Ik probeer de opdrachten zo te maken dat je ook de kans hebt om nieuwe technieken te leren. Zo investeer je in jezelf en in je ontwikkeling als fotograaf. Genoeg redenen om mee te doen!

Help, ik heb geen mail ontvangen!

Dat is vervelend! Allereerst: heb je tijdens het inschrijven een bevestigingsmail gekregen? Zo niet, dan is er waarschijnlijk iets niet goed gegaan tijdens het inschrijven. Probeer het dan nog eens.

Heb je die bevestiging ontvangen, maar nog niet in de ‘Spambox’ of ‘Ongewenste Mail’ gekeken? Het kan heel goed zijn dat mail daarin terecht is gekomen.  Gebruik je Gmail? Dan kan het zijn dat je mail in de map ‘Sociaal’, ‘Updates’ of ‘Reclame’ is beland. Als dit het geval is, haal de mail dan uit deze map door de mail als niet ongewenst te markeren. Zet vervolgens het e-mailadres in je adresboek. Dit voorkomt dan toekomstige mailtjes opnieuw in de spambox belanden.

Als je de mail op mobiel niet ziet, probeer het dan eens op de laptop. Dit kan een heel groot verschil maken in vindbaarheid.

Lukt het nu nog steeds niet? Stuur mij dan even een berichtje. Dan zorg ik ervoor dat je alle mailtjes alsnog ontvangt.

Kan ik tips en feedback ontvangen?

Je kan je foto’s in onze facebookgroep plaatsen en daar vragen om feedback. Daar zal ik, of de andere leden van de groep, op reageren. Natuurlijk kan je ook gebruik maken van de hashtags #Avondfotoweek en #avondfotografienl. Er worden vaak veel foto’s geplaatst en helaas heb ik niet de tijd om al die foto’s langs te gaan en te voorzien van feedback.

Wil je feedback ontvangen op je foto’s of jezelf meer ontwikkelen als fotograaf met persoonlijke begeleiding? Dan is het misschien leuk om bij mij een workshop te volgen. Leer jij door te lezen? Dan is ons E-book Avondfotografie een enorme aanrader.

Is meedoen gratis?

Jazeker, meedoen is helemaal gratis! Het kost je alleen je eigen tijd en moeite. Het is het leukst als er zoveel mogelijk mensen meedoen, dus nodig ook vooral vrienden of familie uit of de leden van je fotoclub. Van elkaar kan je tenslotte leren.

Voor mij is het organiseren van de Fotoweek niet gratis en kost het mij veel tijd, maar het geeft enorm veel voldoening. Als je mij toch wilt steunen en in de toekomst wilt blijven deelnemen aan een Fotoweek, volg dan een workshop, haal een handige lensdoek in huis of koop het e-book. Daar help je natuurlijk ook jezelf mee en je ontwikkeling als fotograaf. Bij voorbaat dank!

Help, ik ben te laat met inschrijven! Wat nu?

Heb je je ingeschreven tijdens de Fotoweek? Dan krijg je de dag na je inschrijving je eerste opdracht toegestuurd. Het is helaas niet mogelijk om eerdere opdrachten alsnog te ontvangen.

Wie organiseert de Fotoweek?

Mijn naam is Renzo Gerritsen en ik ben tevens de initiatiefnemer van Avondfotografie.nl. Ik fotografeer al sinds ik klein was en sinds 5 jaar ben ik werkzaam als professioneel fotograaf. Ik fotografeer evenementen en reclame voor bedrijven en verkoop mijn foto’s als licenties en prints. Daarnaast vind ik het geweldig om met analoge fotografie bezig te zijn, geef ik al jaren met heel veel plezier workshops en Photowalks en probeer ik anderen te helpen met hun fotografie. Daar is Avondfotografie.nl het verlengde van. Je kunt het misschien al raden: avondfotografie is helemaal mijn ding!

Mag ik nabewerking gebruiken?

Geen enkel probleem! Niet iedereen zal het met mij eens zijn, maar nabewerking hoort toch een beetje bij fotografie. Als je je foto’s niet nabewerkt is dat natuurlijk ook niet erg. Het gaat om het resultaat en de weg ernaartoe.

Staat je vraag er niet tussen? Dan kan je altijd je vraag stellen via de contactpagina.

Workshop nachtfotografie Amsterdam