Haal het maximale uit jouw foto’s

Workshop Adobe Lightroom

Ben jij na het maken van de foto niet tevreden met het eindresultaat? Of heb je momenteel Adobe Lightroom, maar heb je moeite om daar jouw weg in te vinden? In deze 1-op-1 workshop leer je in enkele uren hoe je optimaal gebruik kunt maken van Adobe Lightroom; één van de beste en meest gebruikte fotobewerkingsprogramma’s.

VRAAG EEN WORKSHOP AAN

Zo’n 10 jaar geleden startte ik Adobe Lightroom voor het eerst op nadat ik steeds tegen beperkingen opliep in gratis fotobewerkingsprogramma’s. Er waren zoveel mogelijkheden dat ik niet wist waar ik moest beginnen. Ik besloot dat ik maar gewoon ging beginnen met ontdekken. Dat ging gepaard met het maken van veel fouten en er was lange tijd weinig verbetering te zien.

Vele jaren en duizenden uren later heb ik inmiddels een workflow ontwikkeld waarin ik snel en effectief al mijn gewenste bewerkingen kan toepassen. Het maakt de foto helemaal af! Tijdens de workshop ga ik alle mogelijkheden langs, laat ik jou mijn workflow zien en vertel ik hoe je die workflow eigen kunt maken. Zo weet je niet alleen welke bewerkingen je kunt toepassen, maar ook hoe je dat op een fijne en snelle manier doet.

Wil jij een vliegende start maken en jouw foto’s naar een volgend niveau tillen? Alle ins & outs van het programma leren kennen? Jouw foto’s écht laten opvallen? Volg dan de workshop Adobe Lightroom. Of ik nu voor mijzelf fotografeer of in opdracht, ik vertrouw volledig op Adobe Lightroom. Klein geheimpje: vaak vind ik de nabewerking leuker dan het fotograferen zelf… Ontdek het ook!

Tijdens de workshop leer je o.a.:

  • Het aanpassen van belichting, kleuren en contrast
  • Het rechtzetten en bijknippen van een foto
  • Foto’s verscherpen en ruis verwijderen
  • Handige shortcuts om sneller te kunnen werken
  • Samenvoegen van foto’s tot een HDR of panorama
  • Het lokaal toepassen met behulp van filters
  • Het toepassen van lenscorrecties
  • Foto’s exporteren met de juiste instellingen en locatie
  • Het organiseren en archiveren van je foto’s in de Bibliotheek

Persoonlijke wensen of doelen?

Geen enkel probleem! Ik kan jouw wensen en doelen in de workshop meenemen zodat we hier gericht aan kunnen werken.

Adobe Lightroom workshop cursus
Workshop Adobe Lightroom cursus

Een foto nabewerken betekent echt niet dat je een slechte fotograaf bent. Sterker nog: als je in RAW fotografeert ontkom je niet aan nabewerking. Een RAW-bestand bevat van nature weinig kleur, scherpte en contrast. In de praktijk kom je andere problemen tegen. Zo kan de camera het qua witbalans weleens mis hebben waardoor jouw kleuren niet meer kloppen. Door het objectief kan het voorkomen dat gebouwen scheef komen te staan of naar achteren willen vallen. Is er veel contrast bijvoorbeeld tijdens nachtfotografie? Dan maak je een HDR foto om een goed belichte foto te krijgen.

Dit soort dingen kan je allemaal verbeteren in Adobe Lightroom zonder dat je de realiteit uit het ook verliest. Maar, natuurlijk kan je het in Lightroom zo gek mogelijk maken zoals jij zelf wilt. Creëer je eigen stijl!

Investering

De workshop wordt aangeboden als 1-op-1 workshop of als een workshop voor een groep van max. 4 personen. Voor een privé workshop is de investering 75 euro per uur. Een groepsworkshop kan op aanvraag. De workshop kan op locatie in Amsterdam plaatsvinden, inclusief hapje en drankje. Het is ook mogelijk om op een locatie naar keuze langs te komen indien gewenst. Dat is geen enkel probleem. In dat geval worden er reiskosten gerekend. Een BTW bon is mogelijk.

De datum vind in overleg plaats. Het kan doordeweeks of in het weekend, overdag of ‘s avonds.

VRAAG EEN WORKSHOP AAN
Adobe Lightroom fotobewerking
HDR foto bewerken in Adobe Lightroom
Lenscorrectie en transformatie in Lightroom