Standaard wordt er bij de aankoop van een camera een nekstrap meegeleverd. Dit is echter het eerste wat veel mensen meteen vervangen. Ik geef je 3 redenen om je nekstrap voorgoed gedag te zeggen. Waarschijnlijk zal jij na het lezen van dit artikel hetzelfde doen.

3 redenen om je nekstrap gedag te zeggen

Met de nekstrap wordt het mogelijk om de camera met je mee te dragen. De nekstrep heeft helaas een aantal nadelen:

Al het gewicht aan je nek

Doordat je je camera aan de nekstrap hangt en vervolgens aan je nek hangt, hangt al het gewicht van je apparatuur aan je nek. Dit kan ervoor zorgen dat je last krijgt van je nek, schouders en rug als je dit een tijdje doet. Daarnaast kan de strap in je nek gaan schuren, waardoor het oncomfortabel gaat zitten.

3 redenen om je nekstrap gedag te zeggen

Nekstrap.

Bungel bungel bungel

Heb je al eens rondgelopen met de camera om je nek? Dan heb je gemerkt dat de camera bij elke stap naar voren gaat. Je apparatuur bungelt als het ware tegen je borst of buik aan. Dit is natuurlijk ontzettend vervelend. Je moet dan alsnog de camera vast blijven houden terwijl het nu net de bedoeling is van een nekstrap dat je je handen vrij hebt tijdens het bewegen.

Onnatuurlijke positie

Als je tijdens je wandeling een foto wilt maken is het belangrijk dat je snel in actie komt. Als je te traag bent kan je net dat ene moment missen. Doordat de nekstrap over het algemeen tegen je borst aan zit, is het lastig om snel je camera te bereiken. Hij zit een beetje op een onnatuurlijke positie.

Gebruik een schouderriem

Zonder strap of houvast wil ik niet met mijn camera rondlopen. Ik wil mijn camera wel veilig én comfortabel met mij mee kunnen dragen. Ter vervanging van de nekstrap heb ik gekozen voor een schouderriem. Een schouderriem is veel minder belastend voor je nek. Het gewicht wordt namelijk gedragen door je schouder. Je complete lichaam zal het gewicht voor je opvangen, niet enkel je nek. Dit is veel beter voor je lichtaam! Het gevolg is dat je veel langer zonder problemen je camera met je mee kan dragen.

Peak Design schouderriem.

Draag de camera op je heup.

Een schouderriem is vaak een stuk langer dan een nekstrap. Meestal hangt je apparatuur tegen je heup aan. Dit heeft een aantal voordelen. Je trekt je camera makkelijker tevoorschijn. Je hand zit er tenslotte al in de buurt, het is een natuurlijke positie. Doordat ie op je heup hangt beweegt de camera ook veel minder en hangt het stabieler. Als je een schouderriem eenmaal gewend bent merk je niet meer dat de camera er hangt.

Veel schouderriemen kan je langer en korter maken en op jouw lengte aanpassen. Mocht je je camera als nekstrap willen gebruiken, dan is dat in de meeste gevallen alsnog mogelijk. Het voordeel van een nekstrap is dat je tijdens het maken van video’s stabielere beelden kan maken door de strap strak naar voren te trekken.

Polsriem

Wil je nu helemaal geen strap gebruiken? Dan kan je ook kiezen voor een polsriem. Waar kies jij voor na het lezen van dit artikel?

 

10 waardevolle tips om je scherpte te verbeteren

Gratis e-book: 10 waardevolle tips voor optimale scherpte

Zelfs de kleinste trilling kan voor onscherpe foto’s zorgen. Voorkom onscherpe foto’s door dit e-book in huis te halen! Deze 10 tips zullen jouw scherpte gegarandeerd verbeteren. Het e-book vertelt o.a. over:

  • Diafragma
  • Gebruiken van de spiegelopklapfunctie
  • Vind de sweet spot

Download hier het gratis e-book!