Het blauwe uurtje is hét moment om erop uit te gaan, maar het is ook zeker de moeite waard als je na het blauwe uurtje nog even blijft plakken. Aan de hand van twee voorbeelden kan jij zien wat 30 minuten verschil in tijd met jouw foto’s kan doen. Het is een wereld van verschil!

Sint Nicolaaskerk

De Sint Nicolaaskerk is de eerste kerk die je ziet als je vanuit het Amsterdam Centraal Station de binnenstad in loopt. ‘s Avonds zijn de drie kerktorens prachtig verlicht en ook de kerk zelf is zeer fotogeniek. Genoeg redenen om deze kerktorens op de foto te zetten bij een bezoek aan onze hoofdstad.

Ik besloot om de kerktorens tijdens het blauwe uur te fotograferen. De blauwe lucht en de kleur van het licht op de kerk vormen een mooie balans. Toch was ik niet helemaal tevreden met de foto. Het knalde er voor mij niet genoeg uit. Ik besloot om te wachten tot het blauwe uurtje volledig was verdwenen en het zwart van de nacht het overnam. Ik maakte de foto opnieuw en ik kreeg een totaal ander resultaat! Op dit resultaat was ik meteen verliefd. De kerk springt er echt uit met die zwarte achtergrond. De aandacht komt nu veel meer op de kerk te liggen. Daarnaast vind ik de oude uitstraling van de kerk er mooier uitspringen door de zwarte achtergrond.

 

Blue hour.

 

Blijf hangen na het blauwe uurtje!

Fotografeer je tijdens het blauwe uurtje en heb je tijd over? Ga dan vooral niet weg! Ook het zwart van de nacht kan jouw omgeving een heel stuk mooier maken en de uitstraling van je foto enorm veranderen.

 

10 waardevolle tips om je scherpte te verbeteren

Gratis e-book: 10 waardevolle tips voor optimale scherpte

Zelfs de kleinste trilling kan voor onscherpe foto’s zorgen. Voorkom onscherpe foto’s door dit e-book in huis te halen! Deze 10 tips zullen jouw scherpte gegarandeerd verbeteren. Het e-book vertelt o.a. over:

  • Diafragma
  • Gebruiken van de spiegelopklapfunctie
  • Vind de sweet spot

Download hier het gratis e-book!