Utrecht is een prachtige stad waar je geweldige foto’s kunt maken. In dit artikel licht ik een speciaal plekje uit: de Ganzenmarkt tunnel in Utrecht.

Fotograferen in Ganzenmarkt tunnel Utrecht

De Ganzenmark ttunnel in Utrecht: veel fotografen maken hier foto’s. Ze hebben groot gelijk, want het tunneltje heeft kleurverlichting die steeds wisselt. Dat maakt dit een uitdagende en creatieve plek om foto’s te maken. Kies hier voor een korte sluitertijd, zodat je duidelijk onderscheid in de kleuren kunt zien. Als je sluitertijd te lang is, dan zullen de kleuren in elkaar overlopen. Maak veel foto’s achter elkaar, zodat je elke kleur kunt vastleggen. Je vindt de Ganzenmarkt tunnel tussen de Ganzenmarkt en Oudegracht.

Bekijk de tunnel hier op Google Maps.

 

 

Wist je dat de Ganzenmarkt tunnel al eeuwenlang bestaat? De aanleg van deze 40 m lange tunnel vindt haar oorsprong in de 14e eeuw. Deze tunnel werd gebruikt om goederen van de Ganzenmarkt naar de Oudegracht (of andersom) te vervoeren. De Ganzenmarkt tunnel is officieel een wed, een schuinoplopende weg aan een waterweg. In 1967 werd dit wed een rijksmonument en in 2010 werd de tunnel onderdeel van Trajectum Lumen, Dankzij Trajectum Lumen staat de Ganzenmarkt tunnel nu in de spotlights.

Het is een prachtig tunneltje, maar soms kan je er ook hangjeugd en afval vinden. Wees je daar bewust van. Wanneer ga jij fotograferen in Ganzenmarkt tunnel Utrecht?

Workshop nachtfotografie Utrecht

Wil jij deze en andere toplocaties bezoeken in Utrecht? En wil je tegelijkertijd persoonlijk tips en tricks ontvangen over hoe je dit het best in de avonduren kunt fotograferen? Schrijf je dan in voor een workshop nachtfotografie. Tijdens een workshop leer jij je camera kennen en weet je hoe je goed belichte, 100% scherpe en ruisvrije avondfoto’s kunt naken.

Meer informatie over onze workshops

 

Fotograferen in Ganzenmarkt tunnel in Utrecht.

Fotograferen in Ganzenmarkt tunnel in Utrecht.

 

Fotografie Startersboekje – 28 handige fotokaarten

Maak een vliegende start! Het Startersboekje bevat onderwerpen die voor iedere fotograaf belangrijk zijn:

  • Incl. handige spiekbriefjes
  • Incl. 12 compositie technieken en 16 praktijkvoorbeelden
  • Beschikbaar als e-book of boekje in a5 formaat
Meer informatie