Sinds het Gezicht van Nijmegen begin april vanaf een ponton het vasteland op werd getild is het een ware hotspot geworden. Tientallen, zo niet honderden fotografen, hebben er al een bezoek gebracht. De een is nog creatiever dan de ander! Fotograaf Klaas Doting bracht er een bezoek en heeft daar prachtige foto’s gemaakt.

 

Gezicht van Nijmegen

Foto: Klaas Doting

 

Het gezicht van Nijmegen

Het is een zeer bijzondere vondst. Rond 1915 werd er een Romeins masker uit de Waal bij Nijmegen gevist. Het stamt uit de tweede helft van de 1e eeuw en is zo’n 25cm groot. Nu is het Gezicht van Nijmegen iets groter geworden, zo’n 6 m hoog en 2,5 m breed. Het staat symbool voor de geschiedenis van de stad. Mensen kunnen erin klimmen wat het mogelijk maakt om de ogen licht te laten geven, het zogenaamde lightpainting. Dat heeft Klaas met zijn foto’s gedaan. Door te fotograferen met een lange sluitertijd van soms wel 30 seconden lang kan je in het donker goed belichte avondfoto’s maken. Voeg daar tijdens de opname licht aan toe en je bent aan het lightpainten. Daardoor gloeien de ogen van het masker. De vonkenregen die je ziet komt doordat er met staalwol is ‘gezwaaid’.

Als je een bezoek wilt brengen aan het Gezicht van Nijmegen, dan moet je naar eiland Veur-Lent, vlakbij Ford Knotsenburg. Het is echter niet de definitieve plek van het kunstwerk. Over enkele jaren is het plan dat het kunstwerk zal vertrekken naar de definitieve plek: in de buurt van de Waalhaven.  Bekijk hieronder de foto’s gemaakt door Klaas Doting. Wat vind jij ervan, geslaagd of niet geslaagd? Let op: er heerst copyright op de beelden! Dat betekent niet gebruiken zonder toestemming van Klaas.

 

Gezicht van Nijmegen

Gezicht Nijmegen

Gezicht Nijmegen

 

10 waardevolle tips om je scherpte te verbeteren

Gratis e-book: 10 waardevolle tips voor optimale scherpte

Zelfs de kleinste trilling kan voor onscherpe foto’s zorgen. Voorkom onscherpe foto’s door dit e-book in huis te halen! Deze 10 tips zullen jouw scherpte gegarandeerd verbeteren. Het e-book vertelt o.a. over:

  • Diafragma
  • Gebruiken van de spiegelopklapfunctie
  • Vind de sweet spot

Download hier het gratis e-book!