Fotografen zijn absoluut gearfreaks. Dat zit nou eenmaal in ons. Het liefst willen we de nieuwste camera hebben, kopen we er opnieuw een cameratas bij en hebben we een lade vol met accessoires. Nu zal je op het gebied van acculaden misschien niet meteen enthousiast worden, maar Hähnel brengt daar verandering in met de Hähnel ProCube 2.

Hähnel ProCube 2

Herken je het probleem van het hebben van meerdere opladers? Of duurt het lang voordat je batterijen zijn opgeladen? Met de ProCube 2 behoort dit tot het verleden. De Hähnel ProCube 2 biedt een gebruiksvriendelijke en makkelijke manier van opladen.

Laten we beginnen met de voordelen van de ProCube 2:

  • Laad 2 batterijen tegelijkertijd op
  • Laad AA-batterijen op voor bijvoorbeeld je flitser
  • Laad USB-apparaten op zoals je smartphone of tablet
  • Heeft een handig LCD-scherm om status af te lezen
  • Te gebruiken in de auto door middel van de adapter
  • Bevat adapters voor gebruik in het buitenland

Dat zijn een hoop voordelen! Menig fotograaf heeft meerdere accu’s bij zich, omdat veel accu’s het geen hele dag volhouden. Als je die batterijen één voor één moet opladen ben je zo een halve dag verder. Nu is het mogelijk om twee batterijen tegelijkertijd op te laden en dat scheelt een hoop tijd.

De mogelijkheid om AA-batterijen op te laden is ook ontzettend handig, vooral als je een flitser hebt. Vaak heb je een aparte lader voor je AA-batterijen. Dat is met de meegeleverde plaat niet meer nodig. Met de ProCube 2 kan je ook je smartphone of tablet opladen via de USB-ingang aan de achterkant en dat is altijd mooi meegenomen.

 

Hahnel ProCube 2 Review

 

Wat zit er in de doos

Allereerst vind je een klein doosje met daarin de gebruiksaanwijzing en handig sleuteltje om de verschillende batterij-platen te kunnen wisselen. Ben je dat sleuteltje kwijt? Dan voldoet een simpele paperclip ook. Verder vind je een doosje met daarin de stroomadapter. Hierop kan je de gewoonlijke EU-adapter plaatsen, maar ook een UK- of USA adapter. Hierdoor wordt opladen in het buitenland ook mogelijk. Tot slot vind je een 12V-adapter. De 12V adapter zorgt ervoor dat je je ProCube 2 ook in de auto kunt gebruiken. Super handig! Ben je onderweg naar locatie om te fotograferen, maar is je accu leeg? Laad ze gewoon onderweg op! Het bespaart je een hoop stress en moeite. Tot slot vind je natuurlijk de lader met de daarbij geleverde batterijplaatjes.

Hoe werkt de ProCube 2

De lader is een klein vierkant doosje. Je plaatst de stroomadapter in de achterkant van het doosje en stopt de stroomadapter in het stopcontact. Je kunt nu beginnen met laden! Pak eerst de juiste batterijplaat erbij die past bij jouw type batterij. Zit dit er al in, dan hoef je niets te doen. Als die er niet in zit, plaats dan het bijgeleverde sleuteltje in het gaatje aan de achterkant en je kunt de batterijplaat verwisselen. Wil je AA-batterijen opladen? Plaats dan simpelweg de AA-plaat bovenop de ProCube. Door middel van magneetjes plakt ie zichzelf vast.

 

Hahnel ProCube 2 Review

Sleuteltje om batterijplaat mee te wisselen.

Hahnel Pro Cube 2 Review

AA-batterijplaat bovenop de lader.

 

Het opladen van smartphone of tablet is mogelijk door de ingebouwde USB-poort. Let op: als je batterijen aan het opladen bent zorgt de ProCube er eerst voor dat de batterijen vol zijn. Daarna zal de ProCube je smartphone of tablet opladen.

Hoe presteert de ProCube 2?

Op papier lijkt dit een fantastisch product, maar hoe goed laadt de ProCube 2? En is deze lader sneller dan mijn originele Nikon-lader?

Ik heb twee lege batterijen gepakt. Één batterij heb ik opgeladen met de ProCube 2 en de ander heb ik opgeladen met mijn originele Nikon-lader. Het resultaat: de Hähnel ProCube 2 was eerder klaar met opladen. Het scheelde ongeveer 1 uur. Met de ProCube kan je twee batterijen tegelijkertijd ophalen, dus ik heb omgerekend een tijdwinst van zo’n 2 uur. De ProCube levert mij dus persoonlijk een enorme tijdwinst op en daar ben ik enorm blij mee.

 

Hahnel Pro Cube 2 Review

 

Een LCD-scherm is wat de meeste laders niet hebben. De enige indicatie die je vaak hebt is een knipperend of rood lampje. Het lampje stopt met knipperen of wordt groen als de batterij vol is. Het fijne aan dit LCD-scherm is dat je precies kunt zien hoe vol jouw batterijen zijn. De lader geeft het aan in procenten en dat is erg prettig om naar te kijken. Als je geconcentreerd aan de slag moet gaan doe je er goed aan om de ProCube een kwartslag te draaien zodat je niet wordt afgeleid door het oplopende percentage.

Als je twee batterijen oplaadt zie je van beide batterijen de status. Zo weet je altijd waar je aan toe bent en hoe lang het nog ongeveer gaat duren.

 

Hahnel Pro Cube 2 Review Led display

Close-up van het heldere LCD-scherm.

Met de 12V-adapter kan je de lader gemakkelijk in je auto gebruiken.

 

Conclusie

De ProCube 2 maakt opladen absoluut makkelijker en sneller. Daar is geen twijfel over mogelijk. Het biedt je inzicht door het LCD-scherm en het vermindert stress, omdat je zowel thuis als onderweg kunt opladen. De lader is vrij klein en compact, maar niet kleiner dan menig andere oplader. Toch staat de ProCube 2 bij mij in het zicht op het bureau en ligt mijn originele acculader opgeborgen in de la. Dat is te danken aan het design.

Ben je op zoek naar een handige en snelle lader voor je camera-accu en AA-batterijen en wil je flexibel kunnen laden? Dan kan ik absoluut de Hahnel ProCube 2 aanraden! Hahnel biedt de ProDube 2 aan voor Nikon, Sony, Canon, Panasonic, Fujifilm en Olympus.

 

Word lid van onze facebookgroep

Deel jouw mooiste foto’s in onze interactieve facebookgroep ‘Avondfotografie – Avond & Nacht‘! Dit zijn de voordelen:

  • Krijg antwoord op al jouw vragen
  • Laat je inspireren door andere leden
  • Handige tips en laatste nieuwtjes op fotografiegebied
Word lid van onze facebookgroep