”Iedere fotograaf zou een go-to plekje moeten hebben, Dit kan overal en nergens zijn, zolang je er maar een goed gevoel bij hebt en je eigenlijk altijd wel met mooie platen thuis komt. Goed om te hebben in een tijd waarin je niet overloopt van inspiratie of dat je door drukte op andere gebieden wat minder aan fotograferen toe komt dan jou lief is.”

Dit zijn de woorden van Jeroen de Jongh en hiermee slaat hij de spijker volledig op zijn kop. Ik heb er nooit bij stilgestaan, maar toen ik erover na begon te denken bleek dat ik ook zo mijn go-to plekjes heb. Plekjes waar ik steeds naar terugkeer om ontspannen te fotograferen, waar ik de mooie plekjes ken en eigenlijk geen verwachtingen heb. Het resultaat dat ik krijg is dan niet meer het belangrijkst. Dat is puur het plezier in fotograferen.

Iedereen heeft zo nu en dan gebrek aan inspiratie en motivatie, zo ook ik. Dat is helemaal niet erg, maar het is wel belangrijk om snel uit deze sleur te komen. Eindeloos op Instagram of Facebook kijken helpt averechts, want je ziet vaak de prachtigste foto’s voorbij komen. Hierdoor ga je je alleen maar rot voelen, want jij zit thuis zonder inspiratie en motivatie.

Verlaag de drempel om je camera te pakken. Ga naar je go-to plek! Kom tot jezelf, ontspan en fotografeer zonder spanning en verwachtingen. Even opladen en het plezier weer terugvinden, dat is wat ervoor zorgt dat jij weer doorgaat.

Wat is jouw go-to plek en waarom?

Denk er heel even over na en ook jij zal een locatie hebben waar je regelmatig naar terugkeert. Misschien weet jij je go-to plek wel zonder erover na te denken. Ik ben in ieder geval heel benieuwd! Laat mij in de reacties weten wat jouw go-to plek is!

 

Word lid van onze facebookgroep

Deel jouw mooiste foto’s in onze interactieve facebookgroep ‘Avondfotografie – Avond & Nacht‘! Dit zijn de voordelen:

  • Krijg antwoord op al jouw vragen
  • Laat je inspireren door andere leden
  • Handige tips en laatste nieuwtjes op fotografiegebied
Word lid van onze facebookgroep