Sommige steden zijn bij uitstek gemaakt voor nachtfotografie. Amsterdam is zo’n stad. Binnen een paar vierkante kilometers vind je de meest fotogenieke plekken van de stad. Voorbeelden van dit soort plekken zijn de huisjes bij Damrak, de prachtige grachten, de Westerkerk of de Dam. Vergeet het NEMO Science center of mijn favoriete plek niet: de SkyLounge met waanzinnig uitzicht over de stad. In slechts één avond kan je dit allemaal op de gevoelige plaat vastleggen en dit kan zonder problemen meerdere keren. Elk bezoek aan deze stad is anders. Je komt na elk bezoek met totaal andere foto’s thuis.

Nachtfotografie in Amsterdam

Waarom nachtfotografie in Amsterdam zo leuk is komt doordat jouw omgeving veel aan je foto kan toevoegen. Het is erg dynamisch en er gebeurt veel om je heen. Alle hoogtepunten zijn dicht bij elkaar te vinden. Alles is namelijk op loopafstand. Loop het station uit en je ziet links de Sint Nicolaaskerk en voor je neus de huisjes bij Damrak. Loop 5 minuten en je staat op de grachten. Vergeet de geschiedenis van de stad niet. De huizen zijn eeuwenoud en ontzettend fotogeniek. Er is genoeg om te fotograferen!

 

Sint Nicolaaskerk.

De grachten.

 

In Amsterdam heb je altijd mensen. Daar kan je leuk mee spelen. Gebruik een lange sluitertijd en laat de mensen zien als schimmen. Maak je sluitertijd lang genoeg en de mensen zullen verdwijnen uit je foto. Fotografeer de trams, de fietsers of de rondvaartboten in de grachten. Dit zal voor leuke en spannende lichtstrepen zorgen! Fotografeer je de gracht met een lange sluitertijd, dan zal het water in ijs veranderen. Als je dan toch bezig bent, plaats dan een fiets geparkeerd aan de brug als voorgrond in je foto. Zo creëer je diepte en kan je een typische Amsterdam foto maken.

Amsterdam Light Festival

Wist je dat Amsterdam haar eigen lichtfestival heeft? Van 28 november 2019 t/m 19 januari 2020 fotografeer je rondom de grachten de mooiste lichtkunstwerken tijdens het Amsterdam Light Festival. Dit jaar zal het festival het oostelijke deel van het centrum ontdekken met o.a. het NEMO Science Center en de Amstel. Een enorme aanrader!

 

Workshop Amsterdam Light Festival 2018

Amsterdam Light Festival 2018.

Workshop Avondfotografie Amsterdam, blauwe uurtje

NEMO Science Center.

 

Fotografeer Nachtelijk Amsterdam

Wil jij nou leren hoe je dit soort nachtfoto’s maakt en wil jij ook de hotspots van onze hoofdstad fotograferen? Volg dan een gezellige Photowalk of workshop nachtfotografie in Amsterdam. Deze kan je ook volgen tijdens het Amsterdam Light Festival. Wij lopen dan onze route door de stad langs de prachtige lichtkunstwerken. Een leuke uitdaging om te fotograferen!

Wil je een bezoek brengen aan Amsterdam? Het centrum van Amsterdam is gemakkelijk te bereiken met het openbaar vervoer. Bekijk je route via de NS Reisplanner of 9292.nl. Kom je met de auto? Op deze pagina vind je meer informatie over parkeren in Amsterdam. Tijdens je bezoek zijn er meer dan genoeg plekken waar je even lekker wat kan eten en drinken en kan ontspannen.

Ben jij al eens eerder in Amsterdam geweest om te fotograferen? Zo ja, wat is jouw favoriete plek? Plaats jouw antwoord in de reacties!

 

Photowalk Amsterdam

Wil je meer leren over fotografie?

Volg dan een workshop nachtfotografie! Heb je moeite om je nachtfoto volledig scherp te krijgen of zijn je foto’s veel te licht of te donker? Zie je veel ruis in je foto’s of zijn jouw hooglichten veel te uitgebeten? Ik leer jou tijdens een 3 uur durende workshop nachtfotografie hoe jij de camera de baas bent.

Schrijf je in voor een workshop.