Zo nu en dan is het mogelijk dat je een foutmelding ziet op je camera. Dit is niet meteen reden tot paniek. Veel van deze foutmeldingen zijn namelijk zelf op te lossen. In dit artikel nemen we de bekende Nikon Foutmelding Err onder de loep en vertellen wij je hoe je dit op kunt lossen.

Nikon Foutmelding Err

Iedere Nikon-gebruiker zal deze foutmelding vast een keer gezien hebben. Je wilt fotograferen, maar merkt dat de camera niets doet. Je kijkt even naar je camera en ziet op je LCD-scherm de foutmelding Err staan.

Als je de foutmelding Err ziet op het bedieningspaneel of in de zoeker betekent dit dat de camera een probleem heeft gedetecteerd. Dit bericht kan duiden op een tijdelijk probleem, maar het kan ook een serviceprobleem zijn. In dat geval moet de camera opgestuurd worden naar Nikon. Zie je foutmelding Err? Controleer dan het volgende voordat je je camera opstuurt voor service.

Oplossingen Nikon foutmelding Err

Er zijn meerdere oplossingen die deze foutmelding kunnen oplossen. Voordat je deze oplossingen gaat proberen druk je eerst de ontspanknop eens goed in. Vaak lost dit het probleem al op. Is dit niet het geval? Onderneem onderstaande stappen:

  1. Zet de camera uit en aan. Als dit niet werkt, haal de accu uit de camera en plaats hem na enige tijd weer terug
  2. Gebruik een juiste geheugenkaart die compatibel is met jouw camera. Zie hier een lijst met goedgekeurde geheugenkaarten voor Nikon.
  3. Haal het objectief eraf en plaats het objectief er weer op.
  4. Als dit niet werkt, haal dan het objectief eraf en kijk goed naar de contactpunten. Vuil op de contactpunten (van lens en/of camera) kan ervoor zorgen dat foutmelding Err zich voordoet. Maak de contactpunten schoon met een zakdoekje met alcohol.
  5. Mocht dit ook niet werken, probeer het dan eens met een andere lens. Als het probleem zich oplost wordt de foutmelding veroorzaakt door het andere objectief.
  6. Bekijk de connector pinnetjes van objectief en camera (zie afbeeldingen hieronder). Als deze pinnetjes beschadigd zijn moet dit helaas gerepareerd worden.

Mocht geen van bovenstaande oplossingen de gouden tip zijn zit er helaas niets anders op. Dan is een bezoekje aan het Nikon Service Center onvermijdelijk.

 

Nikon foutmelding Err

 

Word lid van onze facebookgroep

Deel jouw mooiste foto’s in onze interactieve facebookgroep ‘Avondfotografie – Avond & Nacht‘! Dit zijn de voordelen:

  • Krijg antwoord op al jouw vragen
  • Laat je inspireren door andere leden
  • Handige tips en laatste nieuwtjes op fotografiegebied
Word lid van onze facebookgroep