Het wordt het blauwe uurtje genoemd, maar het is niet altijd een uur lang zichtbaar. In de winter duurt het zo’n 45 minuten lang en op de langste dag van het jaar duurt het 1 uur en 18 minuten. Daarnaast kent het blauwe uurtje een hoogtepunt. Als het blauwe uur haar hoogtepunt heeft bereikt neemt het zwart van de nacht het al snel over. Timing is dus ontzettend belangrijk. Je wil het blauwe uur niet missen en ook niet te laat zijn. Gelukkig bestaat er een handige website die jou de tijden van het blauwe uur vertelt.

BlueHourSite.com

Als ik de tijden van het blauwe uur wil weten bezoek ik de website BlueHourSite.com. Deze website vertelt je precies wanneer het blauwe uur begint en stopt, zowel in de ochtend als in de avond. Daarnaast kan je de tijden van het blauwe uur overal ter wereld bekijken en een datum naar keuze invullen. Je kunt in het verleden en in de toekomst kijken. Ga je binnenkort naar Parijs en wil je de Eiffeltoren in het blauwe uur fotograferen? Vul in Parijs, selecteer de gewenste datum en noteer de tijden. Klaar!

Ben je bekend met het gouden uurtje? Dat is de tijd net ná zonsopkomst en vóór zonsondergang. Je krijgt dan prachtig oranje licht, lange schaduwen en er ontstaan gouden cirkeltjes om mensen en dieren. Ook deze tijd kan je op BlueHourSite.com bekijken.

Klik op voor de website BlueHourSite.com.

 

Tijden van het blauwe uur bekijken

BlueHourSite.com

 

Gebruik de Blue Hour app

Sorry, dit is alleen voor de Apple gebruiker. Voor Apple bestaat de website namelijk ook als app. De Blue Hour App is te downloaden in de App Store voor $1,99. Met deze app kan je ook meldingen instellen. Is het blauwe uurtje gestart? Dan ontvang je een melding. Super handig!

Andere handige apps

Natuurlijk zijn er ook andere apps die de tijden van het blauwe uurtje laten zien. Denk bijvoorbeeld aan de Golden Hour App (Android). De Golden Hour app is gemaakt voor de tijden van de zonsopkomst en zonsondergang, maar het laat ook de tijden van het blauwe uurtje zien. Je kunt ook zien waar de zon opkomt en ondergaat per locatie. Handig voor het plannen van je foto’s! Deze app is beschikbaar voor Android, maar dit is een soortgelijke app voor Apple.

De Photopills app is ook een hele fijne app. Het kost je 10,99, maar dan heb je wel wat! Het wordt gezien als dé fotografie app voor fotografen. Je kunt virtueel het sterrenstelsel zien en bekijken waar de Melkweg staat, je kunt je foto tot in detail plannen, alternatieve instellingen voor belichting bekijken en nog veel meer…

 

Hulpgids: Het Blauwe uur

Haal het maximale uit het blauwe uurtje met deze uitgebreide hulpgids:

  • In totaal 50 pagina’s
  • Boordevol tips, tricks en voorbeeldfoto’s
  • 2 doe-opdrachten met persoonlijke begeleiding
Meer informatie over de hulpgids