Het blauwe uur is geweldig! De blauwe lucht die je krijgt als je tijdens dit magische tijdstip fotografeert maken je foto’s nét iets mooier en zorgt altijd voor extra aandacht. Daarnaast heb je nog een mooie balans in het licht. Donkere schaduwen en lichte hooglichten zijn nog niet aanwezig om je foto te verknallen. Hoewel het het blauwe uurtje heet duurt het niet altijd een uur lang. Je wilt dus niet te laat komen! Met deze handige website ben je altijd op de hoogte van de tijden van het blauwe uur.

BlueHourSite.com

BlueHourSite.com is de website waar ik al jarenlang blind op vertrouw. Met BlueHourSite mis je nooit meer het blauwe uur, hoef je geen uren te wachten op locatie en kom je niet te laat met een volledig donkere lucht. Ga jij over 3 maanden naar New York toe? Geen enkel probleem. Vul de datum en plaats in en de BlueHourSite.com laat de tijden van het blauwe uurtje zien, zowel ‘s ochtends als ‘s avonds.

De website geeft ook aan wanneer de zon ondergaat en hoe laat de zon op komt. Dit maakt het mogelijk om tijdens het mooie gouden uur te fotograferen of tijdens de zonsondergang. Zo pak je op één avond het mooiste licht: het licht van het gouden uur, de zonsondergang en het blauwe uur.

Klik op deze link om naar de website te gaan.

 

Tijden van het blauwe uur

Voorbeeld van de website.

 

Ben je een Apple gebruiker?

Dan kan je de BlueHourApp downloaden in de App Store voor $1,99. Het is dan zelfs mogelijk om alerts in te stellen. Als het blauwe uurtje begint krijg jij daar een melding van. Super handig!

 

Hulpgids: Het Blauwe uur

Haal het maximale uit het blauwe uurtje met deze uitgebreide hulpgids:

  • In totaal 50 pagina’s
  • Boordevol tips, tricks en voorbeeldfoto’s
  • 2 doe-opdrachten met persoonlijke begeleiding
Meer informatie over de hulpgids