Ben je op zoek naar een leuke stad voor nachtfotografie? Dan hoort Deventer absoluut thuis op jouw lijstje! Deventer is één van de oudste steden van Nederland en dat zie je als je door de stad loopt. Deventer zit vol met sfeervolle en historische straatjes en kent meerdere hoogtepunten zoals de Lebuinuskerk en de Waag. De stad is ook snel bereikbaar met zowel de auto als de trein. Bekijk in dit artikel tips voor leuke fotolocaties Deventer.

Pontje van Deventer

Wil je met de auto naar Deventer? Dan kan je je auto kwijt bij Parkeerplaats de Worp. Vanaf parkeerplaats de Worp ben je al heel snel bij het pontje van Deventer. Met dit schattige pontje kan je voor iets meer dan € 1,- naar de overkant van rivier de IJssel. Maar voordat je dat doet kan je vanaf deze kant van het water prachtig de kade fotograferen met de Lebuinuskerk als hoogtepunt. Deze foto mag zeker niet missen tijdens je bezoek aan Deventer! Je kunt ook via de Wilhelminabrug naar de overkant lopen. Je loopt dan een stukje om, maar via de brug heb je een prachtig zicht op de Lebuinuskerk en het water.

Vanaf deze kant van het water kan je verschillende kanten op. Als het water laag genoeg staat kan je vanaf de IJsseloevers fotograferen. Je kunt je camera dicht bij het water zetten en eventueel een stenenpartij als voorgrond kiezen.

 

Foto: Meindert Marinus.

 

Lebuinuskerk

Eenmaal aan de overkant kan je aan de voet van de Lebuinuskerk ook prachtige foto’s maken. Vanaf het treinstation is het slechts 10 minuutjes lopen naar de Lebuinuskerk. Rondom de kerk is een leuk plein en de kerk is goed uitgelicht. Je kunt de kerk in haar geheel fotograferen, maar kijk ook eens naar de details. Door de verlichting kan je de details van de kerk goed zien. Wil je liever de kerk bezoeken of beklimmen? De kerk is dagelijks open voor publiek en er worden wekelijks leuke evenementen gegeven. Vanaf april t/m oktober is het mogelijk om de 220 treden te beklimmen en te genieten van het waanzinnige uitzicht.

Als je op deze locatie bent aangekomen, ga dan ook eens langs de Sandrasteeg. In de Sandrasteeg vind je het oudste stenen huis van Nederland op steenworpafstand van de kerk.

De Waag

De Brink is het centrale plein van Deventer. Hier vind je de wekelijkse markt en leuke restaurantjes en kroegjes. Het is tevens ook het plein waar de Waag, het oudste waaggebouw van Nederland, en de Wilhelminafontein zich bevinden. De Waag is sinds 1915 een museum. Naast belangrijke stukken uit de Deventer historische collectie zijn er wisselende tentoonstellingen met een specifiek thema te zien. Probeer de Waag eens recht van voren te fotograferen. Dat wordt een echte uitdaging, want het gebouw staat zo’n 80 cm uit het lood.

 

Mud Ismangil

Foto: Mud Ismangil

Foto: Martijn van Sabben

 

Bergkwartier

In het Bergkwartier vind je o.a. de Bergstraat, de Roggestraat en de Bergkerk. Het is een gebied met enorm veel historie en zeer sfeervolle straatjes, de een nog mooier dan de ander. Als je een bezoekje brengt aan het Bergkwartier ben je wel even zoet met fotograferen.

Havenkwartier

Tot slot kan je ook het Havenkwartier bezoeken, een industrieel gebied nét buiten het centrum van Deventer. Er wordt gewoond, gewerkt en ondernomen. Zo vind je daar o.a. Fooddock waar je terecht kan voor lunch, diner en borrel.

Workshop nachtfotografie in Deventer

Wil jij onder begeleiding de hoogtepunten van Deventer bekijken en tegelijkertijd persoonlijke begeleiding krijgen tijdens het fotograferen? Volg dan een workshop nachtfotografie in Deventer.

Bekijk hier onze workshops nachtfotografie.

 

Sander Korvemaker Bergstraat Deventer

Foto: Sander Korvemaker

Sander Korvemaker Roggestraat Deventer

Foto: Sander Korvemaker

Sander Korvemaker Havenkwartier Deventer

Foto: Sander Korvemaker

Sander Korvemaker Havenkwartier Deventer

Foto: Sander Korvemaker

 

Dit waren de tips voor leuke fotolocaties Deventer. Heb jij nog leuke tips voor leuke fotolocaties Deventer? En wanneer plan jij jouw bezoek aan deze prachtige stad?

 

10 waardevolle tips om je scherpte te verbeteren

Gratis e-book: 10 waardevolle tips voor optimale scherpte

Zelfs de kleinste trilling kan voor onscherpe foto’s zorgen. Voorkom onscherpe foto’s door dit e-book in huis te halen! Deze 10 tips zullen jouw scherpte gegarandeerd verbeteren. Het e-book vertelt o.a. over:

  • Diafragma
  • Gebruiken van de spiegelopklapfunctie
  • Vind de sweet spot

Download hier het gratis e-book!