Mijn naam is Renzo Gerritsen van avondfotografie.nl en in deze video neem ik jou mee naar het Amsterdam Light Festival. Het Amsterdam Light Festival is sinds 2012 een terugkerend evenement. Je vindt een grote verscheidenheid aan lichtkunstwerken verspreid door Amsterdam, ontworpen door verschillende kunstenaars en architecten uit binnen- en buitenland.

Amsterdam Light Festival fotograferen

Er is een wandelroute en een vaarroute. Tijdens de wandelroute kan je mooi de tijd nemen om de lichtkunstwerken goed te bekijken en te fotograferen. De vaarroute is ook erg mooi. Het is minder geschikt voor fotografie, maar je beleeft de kunstwerken wel weer op een andere manier doordat je er vlak langs of zelfs doorheen vaart. Er is elk jaar veel variatie in de kunstwerken. Dat maakt het fotograferen leuk en uitdagend, maar soms ook erg lastig.

Als je fotografeert, dan zie je dat elke foto andere instellingen vereist. Er is geen vaste formule. Het ene kunstwerk is geschikt voor silhouetten, de ander voor lichtstrepen of zoom burst. Bij het ene kunstwerk is een juiste witbalans belangrijk, bij de ander een korte sluitertijd om beweging te bevriezen. Kortom, de mogelijkheden zijn eindeloos.

Follow the light

We zijn aangekomen bij mijn persoonlijke favoriet van deze editie: Follow the Light. Het zijn lichtgevende 3d geprinte ballen die een route afleggen en steeds weer van kleur veranderen. Het is als het ware een soort knikkerbaan.

Het is leuk om te zien, het maakt geluid en het is nog gaver om te fotograferen. De ballen doen er net iets langer over dan 30 seconden om de route af te leggen. Stel een sluitertijd in van 30 seconden, dan krijg je dit resultaat te zien. Dit is toch prachtig? Je ziet het kunstwerk nu als één lange lichtstreep. Genieten. Dit laat zien hoe mooi nachtfotografie kan zijn.

 

Amsterdam Light Festival fotograferen

Follow the Light, Amsterdam Light Festival 2022-2023

 

Het Amsterdam Light Festival is elk jaar weer een avond lang genieten. Je komt met een mooie variatie aan beelden thuis en het is echt een uitdaging. Daarnaast hebben alle kunstwerken een bepaalde gedachte achter het concept. Elk kunstwerk kan je daarom aan het denken zetten of inspireren.

Workshop Amsterdam Light Festival

Wil ji het Light Festival fotograferen onder begeleiding van een gids? Ik geef al sinds 2014 leuke workshops tijdens het Light Festival. Tijdens mijn workshops breng ik je langs de mooiste lichtkunstwerken en geef ik je handige tips & tricks om ze het mooist in beeld te brengen. Bezoek deze pagina voor meer informatie.

Met wie ga jij het Amsterdam Light Festival bezoeken of fotograferen?

 

Amsterdam Light Festival fotograferen

Amsterdam Light Festival fotograferen

Amsterdam Light Festival fotograferen 2022-2023 hoogtepunten

 

Word lid van onze facebookgroep

Deel jouw mooiste foto’s in onze interactieve facebookgroep ‘Avondfotografie – Avond & Nacht‘! Dit zijn de voordelen als je lid bent:

  • Krijg antwoord op al jouw vragen
  • Laat je inspireren door andere leden
  • Handige tips en laatste nieuwtjes op fotografiegebied

Word lid van onze facebookgroep