Op  2 januari 2023 vond om precies 20:23u een spectaculaire vuurwerkshow en droneshow plaats vanaf de ADAM Toren in Amsterdam. In deze video neem ik jou mee tijdens deze avond. Het eindresultaat, en een deel van de show, laat ik jou zien in deze video. Veel kijkplezier!

 

Vuurwerkshow en droneshow fotograferen

De show is een initiatief van de gemeente Amsterdam en werd ontworpen en geproduceerd door Drone Stories, Feelgood Vuurwerk, Pyrofoor, Wink en A’dam Toren. Onder meer een regenboog, een groot hart en het jaartal 2023 werden uitgebeeld door de zeshonderd rondvliegende drones. Het was werkelijk waar een prachtige show.

Tijdens de avond heb ik gefotografeerd met twee camera’s: de Nikon D850 met 24-70 mm f 2.8 en de Nikon Z6 met 14-24 mm f 2.8. De ene camera heeft een zoomobjectief om meer in te kunnen zoomen. De andere camera heeft een groothoeklens om de complete omgeving in beeld te brengen. Daarnaast stond de D850 in de portretstand en de Z6 in de landschapsstand. Op deze manier kon ik tijdens de show een mooie variatie aan beelden schieten.

De foto’s zijn gemaakt met een relatief snelle sluitertijd. Ik heb bewust voor een snelle sluitertijd gekozen om de beweging van de drones te bevriezen. Uiteindelijk had ik ook kunnen kiezen voor langere sluitertijden, omdat de drones voor langere tijd stil bleven staan. Mijn instellingen lagen rond de 1/50, f 2.8 en ISO 1000.

Een mooie ervaring

De vuurwerkshow en droneshow fotograferen was een heel gave ervaring. Ik had nog nooit eerder een droneshow gezien en ik verbaasde mij over de mogelijkheden. Daarnaast is de locatie natuurlijk top: bovenop de ADAM toren. Ik vind het ook prachtige foto’s geworden. Het is een leuke herinnering aan een prachtig moment. Laten we hopen dat dit het begin is van een nieuw jaar met prachtige foto’s.

 

vuurwerkshow en droneshow fotograferen ADAM toren Amsterdam

vuurwerkshow en droneshow fotograferen ADAM toren Amsterdam

vuurwerkshow en droneshow fotograferen ADAM toren Amsterdam

 

Online cursus nachtfotografie

Leer van A tot Z hoe je de mooiste nachtfoto’s maakt:

  • Ruim 4 uur aan lesmateriaal
  • 10 uitdagende doe-opdrachten met feedback
  • In eigen tijd en tempo
Meer informatie