Techniek staat niet stil, ook niet bij statiefkoppen! Statievenmerk Benro komt met ‘s werelds eerste elektrische statiefkop, genaamd de Benro Polaris. Dit is wat we tot nu toe weten.

Op afstand

De Benro Polaris werkt met behulp van een app waarmee je je statiefkop op afstand kunt besturen. Via de app zie je precies wat de camera ziet waardoor je tot op de millimeter je ideale compositie kunt bepalen. Via de app is het ook mogelijk om je camera in te stellen en om de foto af te drukken. Je hoeft dus als het ware helemaal niets meer te doen! Je kunt alles via de app. De kop ondersteunt Wi-Fi en mobiele verbindingen waardoor je je foto’s snel en overal kunt bekijken en kunt downloaden.

Bovendien is Polaris zo slim dat het opnames analyseert en automatisch belichtingswaarden instelt en details in je foto’s scherper maakt. Dit zou je uiteindelijk tijd moeten besparen tijdens het retoucheren van foto’s zoals bij focus stacking en timelapses.

Het is mogelijk om handmatig aan de knoppen van de kop te draaien. Je hoeft het niet altijd via de app te doen.

Lees ook: Wat is de juiste statiefkop voor mij

 

Benro Polaris

Benro Polaris

 

Sterrenhemel en motion timelapse

De statiefkop heeft ingebouwde GPS en een kompas waarmee je de sterrenhemel kunt volgen of de ondergaande zon. De statiefkop is dus ook geschikt voor sterrenfotografie en voor motion timelapse. Dat zou betekenen dat deze statiefkop eventuele startrackers of (gemotoriseerde) sliders overbodig maakt. Ook zou je AI Panoramic Shooting tot je beschikking hebben. De kop maakt dan de panoramafoto voor jou. Dat maakt deze kop geschikt voor heel veel soorten fotografie!

Mooi stukje techniek?

Inmiddels is er veel bekend van de mogelijkheden van de Benro Polaris. Veel bewegend beeld is er echter nog niet. Zo weten we niet hoe goed de statiefkop is in het volgen van de sterrenhemel of de ondergaande zon en hoe de app precies werkt. Hoe zwaar is de kop en werkt het in de praktijk zoals het zou moeten werken? Daar moeten we allemaal nog achter komen, maar het idee is geweldig.

Wat we wel weten is dat Polaris op Kickstarter wordt gelanceerd en zo’n $ 500 zal gaan kosten op de dag van lancering. Ook zijn er twee mogelijkheden om je statiefkop met je smartphone te verbinden: via Wi-Fi of een ‘cellurar’ verbinding. De cellular verbinding werkt met behulp van een SIM-kaart. Stop een SIM-kaart in de statiefkop en je kan verbinding maken met een 3G/4G netwerk. Heb je geen Wi-Fi tot je beschikking, dan kan je alsnog gebruik maken van de mogelijkheden van Polaris. Zet je camera met Polaris in het bos en bedien je camera vanuit huis. Super handig!

Wil je de ontwikkelingen volgen van deze hypermoderne statiefkop? Klik dan hier.

Wat vind jij van deze ontwikkeling?

Leuke gadget of pure geldverspilling? Zie jij de meerwaarde van een elektrische statiefkop of vind je het helemaal niets? Deel jouw mening in de reacties!

 

Word lid van onze facebookgroep

Deel jouw mooiste foto’s in onze interactieve facebookgroep ‘Avondfotografie – Avond & Nacht‘! Dit zijn de voordelen:

  • Krijg antwoord op al jouw vragen
  • Laat je inspireren door andere leden
  • Handige tips en laatste nieuwtjes op fotografiegebied
Word lid van onze facebookgroep