Na maandenlang voorbereiden was het zover. Op zaterdag 26 oktober vond de eerste Photowalk van Avondfotografie.nl plaats in Amsterdam en wat hebben we genoten! In dit artikel blik ik terug op een hele gezellige avond.

Photowalk Amsterdam een groot succes

Rond 17:15u stond ik voor restaurant Loetje op het Stationsplein in Amsterdam; de verzamelplek. Dit was ruim 45 minuten voordat de Photowalk officieel van start zou gaan, maar er stond al een groepje fotografen te wachten. Niet snel daarna kwamen er nog meer fotografen bij en voor ik het wist stond het voor Loetje vol met fotografen en statieven. Toeristen en voorbijgangers keken nieuwsgierig naar de groep en vroegen zich af wat er zou gaan gebeuren. ‘Komt de koningin langs?’ vroeg een toerist. Nee, het is de Photowalk! Uiteindelijk stonden we daar met zo’n 75 fotograferen, een waanzinnig aantal!

Voor iedereen die meeliep hadden we een leuke goodiebag gevuld met o.a. de Nachtfotografie Checklist. Voor veel mensen kwam deze goed van pas, omdat er stap voor stap op staat wat je moet doen voor de mooiste nachtfoto. Zo kon men ook zonder begeleiding lekker fotograferen. Nieuwsgierig naar de checklist? Klik op de link en je kunt hem gratis downloaden! Na een kleine kennismaking met de meeste deelnemers en nadat de goodiebags waren uitgedeeld was er een kleine introductie. Iets na 18u was het tijd om met de groep naar de eerste locatie te gaan: de Papiermolensluis. Toen we weg gingen was het nog licht en dat hebben we bewust zo gepland. Zo kon men nog tijdens het blauwe uurtje foto’s maken.

 

Photowalk Amsterdam

Photowalk Amsterdam

Photowalk Amsterdam

 

Gezelligheid

Je neemt deel aan een Photowalk, omdat je bijvoorbeeld niet alleen op pad wil of durft of als je je vragen wilt stellen aan een professional. Maar waar een Photowalk misschien nog veel belangrijker voor is is de gezelligheid. Ik was daarom blij verrast dat de deelnemers lekker met elkaar in gesprek gingen en de resultaten met elkaar deelden. Wat ik persoonlijk heel erg leuk vond is dat ik mensen heb gesproken die ik hiervoor alleen op Facebook had gesproken. Het was ook erg interessant om te horen waar de mensen vandaan kwamen. Sommigen kwamen uit de buurt zoals Almere of Hoofddorp. Anderen kwamen helemaal uit Friesland! Dat is een enorme eer. Het is gewoon mooi om te zien dat mensen bij elkaar komen en dezelfde liefde met elkaar delen, de liefde voor fotografie.

Gedurende de avond was het helaas bewolkt, maar het was absoluut niet koud en we hebben het gelukkig droog gehouden. Het aantal deelnemers was enorm, dus zo nu en dan was het wat druk en chaotisch, maar de avond is goed verlopen. Of ik de Photowalk weer ga organiseren? Zeker weten! Dan gaan we naar een andere mooie stad om daar de boel op stelten te zetten. Dan houden we dit keer wel een maximum aantal deelnemers aan.

Ik wil iedereen die met de Photowalk Amsterdam heeft meegelopen ontzettend bedanken! Hopelijk hebben jullie er allen van genoten en een gezellige avond beleefd!

 

Photowalk Amsterdam

 

Met dank aan…

Ik wil Quentin Rademaker bedanken voor het mede organiseren van de Photowalk. Ik wil De Greef & Partner bedanken voor het beschikbaar stellen van de goodiebags en de Leofoto statieven. Ik wil Transcontinenta bedanken voor het beschikbaar stellen van de NiSi Advanced Kit III V6 filter kit en de Tamron lenzen voor Sony. Ik wil Francis van Sony bedanken voor het demonstreren van de Sony A7 RIV. Ik wil Skylum bedanken voor het beschikbaar stellen van enkele goodies en 3 Luminar licenties.

Komt er een volgende editie aan? Jazeker! Blijf onze social media in de gaten houden of schrijf je in voor onze nieuwsbrief.