Op 7 maart hield ik een Photowalk in het sfeervolle Deventer met zo’n 35 fotografen. Wat was het weer een gezellige avond! De walk startte om 18:00u bij het pontje van Deventer. Vanaf hier heb je een prachtig uitzicht op de kade en de Lebuiniskerk. De deelnemers kregen bij aanvang een goodiebag van Nikon met leuke Nikon goodies, een boekje met inspirerende foto opdrachten en de Nachtfotografie Checklist. Na een korte kennismaking kon er lekker gefotografeerd worden en stond ik klaar, samen met drie begeleiders, om vragen van de mensen te beantwoorden.

Na ongeveer een half uurtje liepen we via de Wilhelminabrug richting de binnenstad waar ik eerst een lightpainting demonstratie gaf. Vervolgens gingen we in twee groepen door de stad om enkele hoogtepunten te fotograferen. Denk aan de Lebuiniskerk, de Waag en de Bergkerk. Wat ze mooi is aan Deventer is de historie en de sfeer. Je hebt ontzettend sfeervolle straatjes. Daarnaast zijn de hoogtepunten ontzettend mooi uitgelicht. Ze staan letterlijk in de spotlights. Na afloop gingen een aantal mensen nog even lekker op het terras zitten of het cafe in. Ik kijk terug op een ontzettend leuke en gezellige avond!

 

Photowalk Deventer

De deelnemend fotografen.

 

Het doel van de Photowalk is dat mensen lekker kunnen fotograferen, een gezellige avond beleven, nieuwe contacten op doen en natuurlijk met mooie plaatjes naar huis gaan. Veel mensen durven ‘s avonds niet alleen de straat op met de camera en sommigen hebben een aanleiding nodig om lekker de camera te pakken. Dat is het idee achter de Photowalk en dat is helemaal gelukt.

Ontdek Nikon Z-serie en lightpainting demo

Elke Photowalk hebben we weer iets nieuws om te laten zien aan de deelnemers. Dit keer was Emile van Nikon School aanwezig om de Z50 en Z6 te demonstreren: de nieuwste systeemcamera’s van Nikon. Men kon de Z50 en/of Z6 met Z-lenzen uitproberen en de voordelen van een systeemcamera ontdekken. Als je nog fotografeert met een spiegelreflexcamera is het ontzettend interessant om te zien wat een systeemcamera allemaal kan, óók als je niet met Nikon fotografeert.

Tijdens de walk gaf ik tevens een lightpainting demonstratie met de Pixelstick. De Pixelstick is een lange lichtstaaf waarmee je gave patronen en teksten kunt laten zien. Met lightpainting ontdek je een hele nieuwe wereld aan mogelijkheden tijdens de nacht.

 

Martijn van Sabben, Photowalk Deventer, lightpainting

Foto: Martijn van Sabben

Wouter van der Zwan, Photowalk Deventer

Foto: Wouter van der Zwan

 

Aantal reacties van fotografen die meeliepen:

Angela van den Berg

”Super mooie en leerzame workshop avondfotografie gehad in Deventer met Renzo Gerritsen. De lightpainting was een super leuke ervaring!”

Bert van Wijk

”Ook van mij nog een paar foto’s van de gezellige en leerzame photowalk in Deventer. Bedankt voor de organisatie.”

Martijn van Sabben

”Renzo & Co, bedankt voor het organiseren van de toffe photowalk in Deventer. Dit was te leuk om te laten schieten! Het inspireert elke keer weer om vaker in de avond op pad te gaan. Het was een leuke groep met allemaal verschillende mensen.”

Ingrid Stoffels

”Een mooi Deventer! Renzo en crew, bedankt voor de topavond. Ik heb weer veel geleerd van jullie en leuke mensen leren kennen.”

 

Photowalk Deventer

Foto: Martijn van Sabben

Ingrid Stoffels

Foto: Ingrid Stoffels

Klaas Doting

Foto: Klaas Doting

Matthijs Bettman

Foto: Matthijs Bettman

Mud Ismangil

Foto: Mud Ismangil

 

Met dank aan:

  • Klaas Doting, Bart Ros en Sander Korvemaker voor het begeleiden
  • Nikon voor het beschikbaar stellen van de Nikon Z50, Z6 en goodiebags.

 

10 waardevolle tips om je scherpte te verbeteren

Gratis e-book: 10 waardevolle tips voor optimale scherpte

Zelfs de kleinste trilling kan voor onscherpe foto’s zorgen. Voorkom onscherpe foto’s door dit e-book in huis te halen! Deze 10 tips zullen jouw scherpte gegarandeerd verbeteren. Het e-book vertelt o.a. over:

   • Diafragma
   • Gebruiken van de spiegelopklapfunctie
   • Vind de sweet spot

Download hier het gratis e-book!