Op vrijdag 21 oktober organiseerden we een gratis Photowalk, dit keer specifiek voor de leden van onze Facebookgroep. We gingen dit keer naar Weesp, een prachtige stad met veel historie. Bekijk de gemaakte foto’s van deze prachtige avond!

Photowalk Weesp

Met een groepje van in totaal 12 man gingen we gewapend met onze statieven en camera’s naar Weesp. Weesp is een ontzettend mooie en rustige stad waar je met een gerust hart je camera kunt trekken. Weesp heeft karakteristieke straatjes, mooie architectuur en fijne plekken aan het water. Zeer geschikte plekken om te fotograferen zijn de sluis, ophaalbrug de Lange Vechtbrug en meerdere forten en molens. We keken onze ogen uit. Ohja, als je goed op sommige foto’s kijkt, dan zie je een verlicht kruis tevoorschijn komen. Deze is van de H. Laurentius kerk: een leuk detail.

Het was een niet al te grote groep en we hadden leuk contact met elkaar. Er werd veel met elkaar gesproken en nieuwe contacten werden gedeeld. Zo hoort een Photowalk te zijn: een ongestoord en gezellig avondje fotograferen met medefotografen.

 

Photowalk Weesp

Photowalk Weesp

Photowalk Weesp

Foto: Anneke Zuyderduin

 

Geluk met de weersomstandigheden

Tijdens de avond hadden we prachtige weersomstandigheden. De wolkenlucht was flink in beweging waardoor er veel dynamiek in de lucht te zien was. Het was ook niet volledig bewolkt, waardoor je de blauwe hemel en enkele sterren in foto’s kunt waarnemen. Wat uniek was, was het gladde water. Het was volledig windstil waardoor de reflectie een nagenoeg perfecte spiegel liet zien. In de verte zagen we zelfs een donderwolk, maar die was helaas niet dichtbij genoeg om op foto vast te leggen.

Staalwol fotografie

De Photowalk Weesp werd afgesloten met een vertoning van staalwol fotografie door Renzo Gerritsen, de organisator van de Photowalk. Staalwol fotografie is niet zonder gevaar, omdat je tenslotte bezig bent met vuur en gloeiende vonken. Renzo kent de risico’s van het vak en kon dit op een veilige manier voor iedereen tentoonstellen, met spetterende foto’s als resultaat. Wil je meer leren over staalwol fotografie, klik dan even hier. 

Bekijk hieronder enkele foto’s gemaakt door deelnemers tijdens de Photowalk Weesp. Wil je meelopen met een van onze volgende Photowalks? Word dan gratis lid van onze Facebookgroep genaamd: Avondfotografie – Avond en nacht.

 

Photowalk Weesp

Foto: Machiel Kraaij

Foto: Petra Stolwijk

Foto: Ad Jekel

Foto: Walter Bleij

Photowalk Weesp

Foto: Renzo Gerritsen


Word lid van onze facebookgroep

Deel jouw mooiste foto’s in onze interactieve facebookgroep ‘Avondfotografie – Avond & Nacht‘! Dit zijn de voordelen als je lid bent:

  • Krijg antwoord op al jouw vragen
  • Laat je inspireren door andere leden
  • Handige tips en laatste nieuwtjes op fotografiegebied

Word lid van onze facebookgroep