Prints verkopen van je foto’s is het mooiste wat er is. Jouw foto komt helemaal tot leven en het is een grote eer als jouw foto in andermans huis hangt. Je kan er ook een leuk zakcentje mee verdienen. Echter is het lastig om te starten met print verkoop, omdat je met een hoop factoren te maken krijgt.

Op welke manier bied je je foto’s aan, waar bestel je je prints en wat doe je als een klant niet tevreden is? Welke materialen en afmetingen stel je ter beschikking en welke prijzen moet je kiezen? Dit zijn enkele vragen die je jezelf moet stellen voordat je een eigen shop opent.

Werk aan de Muur

Werk Aan De Muur kan de oplossing bieden. Je kunt via Werk Aan De Muur gemakkelijk je eigen winkel starten en je foto’s direct te koop aanbieden. Het voordeel hiervan is dat je geen eigen webshop hoeft te maken. Dat scheelt je een hoop tijd, geld en onderhoud. Je hoeft ook niet te zoeken naar de juiste leverancier, lastige vragen van klanten te beantwoorden of verantwoording te dragen voor verzending. Werk Aan De Muur neemt dit allemaal uit handen én is helemaal gratis!

Werk Aan De Muur biedt een breed aanbod in materialen zoals: canvas, Xpozer, aluminium dibond, staal, ingelijst en zelfs behang! Er is voor iedere klant het juiste materiaal.

Hoe werkt het?

Allereerst maak je een account aan als beeldmaker. Zodra je een account hebt aangemaakt kom je in je dashboard terecht. Via het dashboard vind je allerlei instellingen voor het vormgeven van je webshop. Je begint met het aanmaken van een profiel. Zorg voor een mooie profielfoto en geef wat informatie over jezelf, je visie en je fotografie. Bij Profielgegevens kan je ook je betaalgegevens invullen zodat je betaald kan worden als één van jouw werken is verkocht. Hééél belangrijk.

 

Werk aan De Muur shop

Voorbeeld van een shop met albums.

 

Je kunt hierna direct beginnen met het uploaden van je favoriete foto’s en albums aanmaken om foto’s te bundelen. Wat ontzettend belangrijk is bij het uploaden van foto’s is dat je een goede titel, omschrijving en tags invult. Dit zorgt ervoor dat jouw foto sneller wordt gevonden via Google en via de zoekbalk van Werk Aan De Muur. Ga er dus even goed voor zitten, want anders loop je geld mis. Je kunt dit ook in het Engels en het Duits toevoegen zodat ook buitenlandse klanten jouw werk kunnen vinden. Werk Aan De Muur is er namelijk ook in een internationale variant, dus doe dat vooral! Zo zijn mijn werken te vinden in België, Duitsland en Zwitserland!

Op deze pagina staat nogmaals voor je uitgelegd hoe het werkt.

Commissiebasis

Werk Aan De Muur werkt op commissiebasis. Dat houdt in dat je per verkocht werkt een bepaald bedrag krijgt. Hoe groot dat bedrag is is afhankelijk van de prijs van het verkochte werk en het percentage dat je hebt ingesteld. Soms verdien je enkele euro’s met een verkocht werk. Dan heb je bijvoorbeeld een foto verkocht op een klein formaat canvas. Soms verdien je meer dan 100,- of meer per verkoop! Je hebt dan bijvoorbeeld een foto verkocht op aluminium, een duurder materiaal.

Experimenteer met deze marge en pas deze marge aan als je werk verkoopt. Werk Aan De Muur raad een percentage aan tussen 15% en 25% als je net begint met verkopen.

 

Werk Aan De muur inspiratie magazine VT Wonen

Een stuk over mijn foto in het inspiratiemagazine van Werk Aan De muur, uitgedeeld op de VTWonen & Design Beurs in een oplage van 12.000 stuks.

 

Promoot je werk!

Waar veel mensen zich in vergissen bij het creëren van een shop op Werk Aan De Muur is dat Werk Aan De Muur de foto’s voor jou verkoopt. Dat is niet zo. Je bent zelf verantwoordelijk voor de verkoop van je foto’s. Dat betekent promoten! Vertel mensen dat je fotograaf bent en dat je foto’s verkoopt. Laat regelmatig je foto’s zien met een link naar je shop. Blijf hierin consistent en blijf volhouden. Rome is ook niet in een dag gebouwd en hetzelfde geldt voor je print verkoop.

Werk Aan De Muur werkt natuurlijk hard aan de groei van het platform. Daar heb jij uiteindelijk ook profijt van. Zorg dat je uniek werk maakt en in de spotlights komt te staan. De kans is dan aanwezig dat je in een collectie of op de inspiratiepagina terecht komt. Heel misschien kom je dan wel in het magazine te staan dat ze regelmatig uitbrengen. Daarnaast delen ze werken op hun social media.

WordPress plugin

Heb je een WordPress website? Dan kan je de Werk Aan De muur plugin downloaden. Met deze plugin maak je het mogelijk om de shop te integreren op je website.

Ga jij beginnen met het verkopen van prints? Veel succes!

 

 

Word lid van onze facebookgroep

Deel jouw mooiste foto’s in onze interactieve facebookgroep ‘Avondfotografie – Avond & Nacht‘! Dit zijn de voordelen:

  • Krijg antwoord op al jouw vragen
  • Laat je inspireren door andere leden
  • Handige tips en laatste nieuwtjes op fotografiegebied
Word lid van onze facebookgroep