Rotterdam is t/m februari verlicht! 14 gebouwen zijn voorzien van prachtige lichtkunstwerken, waaronder de Laurenskerk, Verzamelgebouw Zuidplein en parkeergarage Alexandrium. Het is altijd al de moeite waard om Rotterdam een bezoek te brengen vanwege de vele fotografische hoogtepunten maar nu heb je er een extra reden bij. Wat is Rotterdam Verlicht! precies?

Rotterdam Verlicht!

Rotterdam staat nu niet bepaald bekend als winterstad. Steden zoals Amsterdam. Deventer of Eindhoven hebben elke winter een speciaal winterthema. Amsterdam heeft het Light Festival, Deventer het Dickens Festijn en Eindhoven heeft GLOW. Je zou verwachten dat een stad als Rotterdam dat ook heeft, maar schijn bedriegt. Tot nu!

Rotterdam Verlicht begon in december 2020 in opdracht van de gemeente Rotterdam. Hoewel het lichtevenement zich nu ‘beperkt’ tot 14 locaties heeft de organisatie grootse plannen. Zij verwachten dat dit lichtevenement zal uitgroeien tot ‘een gebeurtenis van internationale allure’. Of dat zal gebeuren, ja of nee, dat is nu niet zo belangrijk. Belangrijker is dat je nu al kunt genieten van prachtige lichtkunstwerken verspreid over 14 locaties in Rotterdam.

Licht is het uitgangspunt om een aantal pleinen, verspreid over de hele stad, om te toveren, omdat we behoefte hebben aan verbinding en hoop. Hoop op meer menselijke warmte, hoop op bloeiende ondernemingen, hoop op een sociaal bestaan.

Rotterdam Verlicht! is in die zin ook een oproep om de stad en daarmee onszelf te verlichten. Om moed te houden en hoopvol te blijven. Nu en later.

Wil je meer weten? Bezoek dan de website van Rotterdam Verlicht of bekijk hier alle deelnemende locaties. Met wie ga jij een bezoek brengen aan Rotterdam?

Meer leren over nachtfotografie?

Leer van A tot Z hoe je de mooiste nachtfoto’s maakt met onze online cursus nachtfotografie. Er is ruim 4 uur aan lesmateriaal en 10 uitdagende doe-opdrachten helpen jou bij het in praktijk brengen van de theorie. Gedurende de cursus krijg je persoonlijke begeleiding en je kunt de cursus in eigen tijd en tempo volgen. Begin vandaag nog!

Meer informatie

 

Word lid van onze facebookgroep

Deel jouw mooiste foto’s in onze interactieve facebookgroep ‘Avondfotografie – Avond & Nacht‘! Dit zijn de voordelen:

  • Krijg antwoord op al jouw vragen
  • Laat je inspireren door andere leden
  • Handige tips en laatste nieuwtjes op fotografiegebied
Word lid van onze facebookgroep