Fotograaf Renzo Gerritsen brengt als fotojournalist de avondklok in Amsterdam in beeld. Daar waar iedereen om 21 u naar binnen gaat, gaat Renzo erop uit om de mooiste foto’s te maken van een volkomen leeg Amsterdam. ”Het is een bizar en onwerkelijk gevoel om in de stad rond te lopen. Ik sta alleen op de Dam, alleen op het Museumplein, alleen bij de Magere Brug.”

In deze video neemt Renzo jou mee tijdens de avondklok in Amsterdam en laat hij zien hoe hij de avondklok heeft beleefd. ”Ik woon met veel plezier in het centrum van Amsterdam. Ik maak de drukte dagelijks van dichtbij mee. Een Amsterdam zonder mensen kon je je echt niet meer voorstellen. Toen kwam de avondklok en was de stad in een klap leeg. Dit is voor mij reden genoeg om de avondklok in Amsterdam in beeld te brengen. Als we er over 50 jaar naar terugkijken kunnen we ons niet voorstellen dat het zo leeg was. Gelukkig hebben we dan de foto’s nog.”

 

 

Slapeloze nachten

”Ik begon om 21u met fotograferen en begon rond 02:30u met het selecteren van alle beelden. Ik ging pas mijn bed weer in als de avondklok was afgelopen. Overdag besteedde ik tijd aan de nabewerking van alle beelden. Dit heb ik net zolang gedaan totdat ik alles in beeld had gebracht.”

HDR-techniek

Tijdens nachtfotografie heb je al snel last van dichtgelopen schaduwen en uitgebeten hooglichten.  Daarom heeft Renzo tijdens het fotograferen gebruik gemaakt van de HDR-techniek. ”De HDR-techniek helpt mij bij het krijgen van een optimale belichting. Door de HDR-techniek toe te passen kan je nog de etalages inkijken of is zelfs de lichtbron in straatlantaarns zichtbaar. Er is een betere balans te vinden.”

De bijzondere fotoserie bevat 50 unieke beelden van een leeg Amsterdam. Bekijk de complete serie op NachtelijkAmsterdam.nl.


Avondklok in Amsterdam

Avondklok in Amsterdam

 

Word lid van onze facebookgroep

Deel jouw mooiste foto’s in onze interactieve facebookgroep ‘Avondfotografie – Avond & Nacht‘! Dit zijn de voordelen:

  • Krijg antwoord op al jouw vragen
  • Laat je inspireren door andere leden
  • Handige tips en laatste nieuwtjes op fotografiegebied
Word lid van onze facebookgroep